Intuitiv design

Intuitiv design er å realisere en ide eller et konsept uten å planlegge motivet på forhånd, men likevel beholde kontroll over prosessen. Vi mener god design eksisterer allerede overalt, både i oss og rundt oss. Det er ikke noe som skapes, det må oppdages. Alt vi trenger å gjøre er å stilne intellektet og kun være et vitne til det som allerede eksisterer så skjønt.

"Ingenting eksisterer bortsett fra atomer og tomt rom; alt annet er meninger" sa filosofen Demokrit 400 år f.Kr.

Design og filosofi

Bak riktig god design ligger det god mengde filosofi. Men hvem gidder å boltre seg i luftslott og abstraksjoner? Vi konkretiserer abstraksjoner på en slik måte at det kan erfares med sansene. På grunn av internett og web teknologi har mennesker gradvis utviklet en «virtuell verden» som eksisterer parallelt med det vi oppfatter som vår «fysiske verden». Mennesker er skjønnhetssøkende skapninger, til og med på nett. Vi kan designe noe for en hvers smak og behag. Vi oppdager det som allerede eksisterer, uten å blande inn våre egne meninger. Vi bare lar det strømme gjennom oss spontant og naturlig.

Intuitiv design i praksis

Alle kan lære seg å designe i Photoshop eller med HTML og CSS kode. Noen er interesserte, noen har det som hobby, noen er amatører, noen er profesjonelle også har du de som er i en klasse for seg selv. Vi designer noe vi ville digget å bruke selv, for vi vet at alle finner behag i det som er brukervennlig og godt. Vi setter oss ned og gjør noe kreativt mens fantasien får løpe fritt. Underveis lager vi skisser og notater. Parallelt med design prosessen gir vi deg tett oppfølging. Kort oppsummert er intuitiv design en kombinasjon av abstrakte og konkrete aktiviteter som må balanseres for å kunne dra maksimal nytte av potensialet.